,

Boabe de Cacao Intregi Ecologice (Bio) NIAVIS 250g

Niavis
Status:

Stoc epuizat



51,10 lei

Stoc epuizat

Descriere Boabe de Cacao Intregi Ecologice (Bio) 250g NIAVIS

Boabele de cacao sunt pretuite de azteci inca din antichitate datorita proprietatilor afrodisiace, antioxidante si gustului placut. Ele sunt de fapt semintele interne ale fructului Arborelui de cacao. Nu contin zahar si sunt o sursa excelenta de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, fier, calciu, magneziu, vitamine B, C si E. Cacaoa in stare cruda are de 4 ori mai multi antioxidanti decat ciocolata neagra si de 20 ori mai multi decat afinele.

Exista trei tipuri de boabe de cacao folosite in industria de producere a ciocolatei. Exista boabele nobile de cacao Criollo, cele comune Forastero si un soi hibrid intre cele doua numit Trinitario.

90% din producatia de ciocolata din lume provine din sortimentul Forastero, de aici putem sa ne dam seama de raritatea si nobletea tipului de cacao Criollo regasit in pungile Niavis.

Ca sa ne putem da seama de caliltatea boabelor de cacao Criollo putem sa le comparam si sa spunem ca sunt mai rare si mai fine decat sunt bobebele de cafea Arabica pentru industria cafelei.

Cacaoa criollo este un soi vechi, nehibrid, care produce  boabe “fine si aromate” si care sunt de departe cele mai greu de gasit, cele mai scumpe si cele mai renumite pentru complexul lor de arome si gustul desavarsit. Faptul ca doar o mica pare din productia mondiala de boabe de cacao provine din arborii de cacao din soiul criollo, se datoareaza faptului ca ei sunt niste arbori foarte delicati, foarte predispusi la boli si ca urmare produc un numar mic de boabe de cacao.

Informatii nutritionale / 100g

Energie…………643kcal / 2663kj
Grasimi…………61.3g
din care grasimi saturate…41g
Carbohidrati…..31g
din care zahar………………2g
Proteine………..17g
Fibre ……………4g
Sare…………….0.18g

Ingrediente:  100% Boabe de Cacao Criollo*
* = INGREDIENT PROVENIT DIN AGRICULTURA ECOLOGICA

Informatii alergenice: Contine cacao.

Procesat intr-o unitate care mai ambaleaza nuci si seminte si poate contine urme de nuci.

Recomandari de utilizare:  dupa preferinte si gust.
Acesta este un produs agricol, ca atare pot exista anumite diferente intre loturi in ceea ce priveste: culoarea, mirosul, aroma, aspectul sau compozitia, reflectand conditiile de crestere si variatiile sezoniere.

A se pastra cu ambalajul inchis intr-un loc uscat, intunecat si racoros.

Tara de provenienta: Peru

Gramaj: 250gr

Beneficiile boabelor de cacao:

  1. Au un continut ridicat de vitamina C
  2. Continutul ridicat de magneziu face ca boabele de cacao sa fie extrem de benefice pentru sanatate. Boabele de cacao ocupa locul 1 ca si concentratie de magneziu, depasind oricare alt aliment in aceasta categorie. Magneziu este un mineral deosebit cu rol de alcalinizare. El sustine buna functionare a creierului, inimii si sistemul digestiv (combate constipatia), ajuta la construirea unor oase puternice si a unei bune dispozitii.
  3. Cromul este un alt element benefic si cu pondere ridicata in boabele de cacao. Cromul ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, ajuta metabolismul, reduce poftele alimentare, regleaza grasimile si colesterolul si previne hipertensiunea.
  4. Boabele de cacao mai contin serotonina, triptofan, anandamida, dopamina, PEA – adica toti acei hormoni care au un efect pozitiv asupra chimiei creierului nostru pentru ca permit circulatia mai mare de serotonina si alti neurotransmitatori in creier.
  5. Boabele de cacao au cea mai mare concentratie de antioxidanti, lucru demonstrat de studii medicale. Acest antioxidanti sunt foarte stabili si usor de preluat de organismul uman, ei ajungand la celulele tinta in maximum 30 de minute.

Mod de obtinere a boabelor de cacao Niavis

Bobale de cacao Criollo originare din Peru urmeaza un proces de pregatire intens pana ajung in pungile Niavis, unde ne bucuram de intreaga lor aroma si continut nutritiv.

Dupa culegere fructele arborelui de cacao sunt sectionate cu grija, dupa care se scoate pulpa cu boabele de cacao crude. Ele sunt trasferate in containere speciale in cadrul carora incepe procesul de fermentare, proces care intensifica atat culoarea (devenind maro roscat) cat si aroma boabelor de cacao. Dupa fermentare boabele de cacao sunt uscate la soare, proces in care pulpa ramasa pe boabe se desprinse si ramane o culoare maro inchis cu unele urme mai intense in locul unde boaba a fost fixata in pulpa.

Dupa uscare are loc lustruirea mecanica a  boabelor, pentru a imbunatati aspectul vizual.

Posibilitati de utilizare:

Boabele crude de cacao au un gust usor amarui si se pot folosi in diferite retete de deserturi si gustari proteice sanatoase. Mai jos aveti o mica sugestie de preparare in timp cat mai rapid si cu putine ingrediente.

Reteta de gustari delicioase cu boabe de cacao121

55g boabe de cacao
75g seminte de chia
75g  mix de orice fel de nuci si seminte aveti in camara
50g miez de fistic
60g miere
un varf de sare roz de himalaya

Mod de preparare:

1. Rasniti boabele de cacao in robot pana devin o pulbere omgena si cat mai fina.
2. Adaugati restul ingredientelor
3. Rasturnati compozitia intr-un recipeit pe care puteti aseza o foaie de copt ca sa fie mai usor de scos si dati la frigider pana cand doriti sa serviti.
4. Taiati compozitia un orice forma doriti: patrate, romburi sau modelati-o sub forma de bilute.

SKU: NIAV.00036 Categorii: ,

Bazat pe 0 review-uri

0.0 scor
0
0
0
0
0

Doar clienții care au achiziționat acest produs pot lăsa un review.

Nu sunt review-uri inca.