Descriere Ceai De Armurariu 100g DACIA PLANT
(Silybum marianum)
Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă care se foloseşte de peste 2000 de ani ca remediu pentru tratarea bolilor de ficat şi vezică biliară. Primele utilizări în scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de către medicul grec Dioscoride, care folosea armurariu pentru tratarea muşcăturilor de şarpe. Planta are frunzele ovale cu nervuri prelungite marginal în câte un ghimpe lung. Florile roşii, tubuloase sunt de asemenea terminate în ghimpi. Fructele, de formă cilindrică şi culoare brun-cenuşiu se recoltează în luna septembrie. Se mai numeşte armurar, buruiana-armurării, crăpuşnic, scai pestriţ sau ciulinul laptelui.
Ceaiul este recomandat pentru protejarea si regenerarea celulelor hepatice.
Contribuie la:
– protejarea si regenerarea celulelor hepatice;
– indepartarea compusilor toxici din ficat;
– tonifierea ficatului;
– sustinerea si normalizarea functiilor hepatice;
– protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si a radicalilor liberi, cauzati de intoxicatie cu alcool, medicamente, chimioterapice si virusi;
– stimularea lactatiei.
Mod de administrare:
– pulbere – planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
– macerat la rece – se prepara dintr-o lingura de planta adaugata la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 min. inainte de mese.
– infuzie – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 min. inainte de mese.
Ingrediente:armurariu (Silybum marianum) – fructe
Contraindicatii: Intoleranta la armurariu.
Nu sunt review-uri inca.