Descriere Dolomita Pura 60cps DVR PHARM
Acest remediu are un conținut extrem de ridicat de calciu și magneziu și poate fi folosit deopotrivă pentru tratarea oamenilor și a animalelor.
Compoziție
Dolomită pulbere: 750mg*; capsulă tare de gelatină. *Doza zilnică recomandată aduce:175,5-351 mg magneziu (46,8 – 93,6% VNR) și 350,25-700,5 mg calciu (43,8 – 87,6%VNR).
Mod de administrare
Fiecare capsulă conține aproximativ trei sferturi de gram de dolomită și se administrează 3-6 pe zi, doza maximă aisgurând în proporție de 100% necesarul de magneziu și de calciu pentru organismul uman. La fel ca și în cazul pulberii se țin cure de 14 zile, urmate de 21 de zile de pauză, așa încât să dea răgaz organismului să elimine excesul de minerale neasimilabile.
Acțiuni
Această colecție de minerale conține calciul – aproximativ 30% din compoziția acestei roci este acest mineral, care alcătuiește structura de rezistență acorpului uman; magneziul– este conținut într-o proprție de peste 20% îndolomită, fiind vital pentru activitatea nervoasă, cardiacă; potasiul –este prezent în cantități mari în organismul uman, fiind vital pentru sănătatea inimii, pentru normalizarea presiunii arteriale. Calciul contribuie la coagularea normală a sângelui, la metabolismul energetic normal, la o neurotransmisie normală, la funcționarea normală a enzimelor digestive, la procesul de diviziune și diferențiere celulară, la menținerea sănătății sistemului osos și a dinților; magneziul contribuie la reducerea oboselii și extenuării, la menținerea echilibrului electrolitic, la metabolismul energetic normal, la funcționarea normală a sistemului nervos și muscular, la sinteza normală a proteinelor, la menținerea sănătății psihice și la menținerea sănătății sistemului osos și a dinților.
Indicații
- Lipsa de calciu – doar patru-cinci grame din această rocă asigură necesarul din acest element. Pentru o asimilare optimă a acestui mineral esențial, capsulele vor fi luate cu limonadă sau suc de portocale, iar dacă luăm pulberea ca atare, ea va fi amestecată cu puțin suc de lămâie înainte de administrare. Astfel, este asigurată întreaga cantitate de calciu, atât de necesară organismului. În lipsa lui, apar simptome cum ar fi starea de oboseală generalizată, asociată cu irascibilitate și cu dificultatea în controlul emoțiilor. În faze avansate ale lipsei de calciu, apare insomnia, scade capacitatea de efort, forța musculară este diminuată și apar frecvent cârceii (crampele musculare), iar starea de oboseală se instalează mult mai repede. Atunci când se cronicizează, lipsa de calciu are efecte mult mai grave: dantura se cariază rapid și gingiile se slăbesc, oasele își pierd din densitate și devin mai fragile.
- Lipsa de magneziu – patru grame din această rocă asigură necesarul zilnic de magneziu pentru un adult. La fel ca și în cazul calciului, asimilarea magneziului va fi mai bună la administrarea simultană a dolomitei (fie ea sub formă de capsule sau de pulbere) cu suc de citrice sau alte sucuri de fructe acide. Magneziul este esențial pentru echilibrul psihic, pentru combaterea stărilor de oboseală, dar și pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular. În practică s-au obținut rezultate foarte bune cu suplimentarea magneziului în caz de sindrom de oboseală cronică, anxietate, atacuri de panică, hipertensiune, artimie cardiacă, rezistență scăzută la efort fizic.
- Alcalinizarea urinii – este esențială în tratamentul cistitelor, nefritelor, pielitelor etc. cu antibiotice de sinteză sau chiar cu anumite plante, cum ar fi strugurii ursului, frunzele de afine sau de merișor. De ce? Pentru că într-o urină cu pH prea acid substanțele antibiotice nu-și pot exercita efectul antiinfecțios, în timp ce în cea cu reacție bazică efectul lor crește exponențial. Cea mai bună alcalinizare se face consumând un litru de suc de portocale pe zi, alături de 3-6 capsule de dolomită. Sucul se porționează în trei reprize, cu fiecare pahar de suc luându-se și 1-2 capsule din această rocă.
- Sarcina și lactația – câte 3-6 grame de dolomită, administrate în timpul sarcinii, sunt un ajutor prețios, atât pentru mămici cât și pentru făt. Calciul ajută la dezvoltarea normală a fetusului și – foarte important – previne demineralizarea gravidei, demineralizare care adesea se traduce prin deteriorarea danturii, fragilizarea unghiilor etc. Magneziul din această rocă ajută la ținerea sub control a tensiunii arteriale, dar și la menținerea echilibrului emoțional și a echilibrului hormonal al viitoarei mame. În timpul lactației, administrarea dolomitei ajută la menținerea unui procent de grăsimi și unei mineralizări corespunzătoare a laptelui, previne înțărcarea prematură.
- Regimul de slăbire, regimul vegetarian și raw-vegan – administrarea dolomitei este salvatoare în mai toate aceste regimuri de slăbire și detoxifiere. De ce? Pentru că marea majoritate a curelor privează organismul de minerale, în special de calciu, magneziu și potasiu. Iar această privare de minerale este sursa chinului din aceste cure, a tulburărilor organice și, mai frecvent, emoționale care apar. De exemplu, foamea viscerală, care ne face să abandonăm subit o cură, apare atunci când scade nivelul calciului și magneziului, implicate în reglarea glicemiei, iar stările de slăbiciune și ritmul neregulat al inimic este consecința scăderii magneziului și potasiului. Apoi, stările de depresie și/sau anxietate, care apar în anumite momente la aproape toate persoanele care țin o cură de slăbire, sunt adesea o consecință a scăderii nivelului magneziului și al unor oligoelemente din sânge. De aceea, este foarte indicat ca, atunci când începem o cură, să începem simultan și o cură cu dolomită, din care să luăm câte 3-5 grame pe zi. Cea mai bună este dolomita pulbere pusă în sucurile acide, adică de citrice, mere, struguri, pere și fructe în general. Pulberea se pune în paharul de suc, după care se amestecă bine și apoi se lasă câteva minute să sedimenteze, apoi se bea și la sfârșit se ia cu lingurița dolomita rămasă pe fundul paharului.
Precauții și contraindicații
Nu se cunosc.
Prezentare
Flacon cu 60 capsule.
Produs notificat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA, Serviciul Național pentru Plante Medicinale și Produse ale Stupului.
Nu sunt review-uri inca.